Valg af Luft til luft Varmepumpe

Valg af varmepumpe hvordan

luft til luft varmepumpeFra godt 5 år siden kom der ny teknologi på markedet for varmepumper, der fik ydelsen betydeligt i vejret og dermed forbrugsudgifterne ved opvarmning med en A+++ varmepumpe betragteligt ned.

Det har fået rigtig mange til at vælge en varmepumpe frem for f.eks. et nyt oliefyr, da både anskaffelsesprisen ofte er lavere og i særdeleshed brugsudgifterne.

I takt med den store solcelle bølge over landet, er der naturligvis også kommet øget efterspørgsel, da kombinationen gør boligen næsten selvforsynende med både el og varme.

De helt nye batteriløsninger kan faktisk få et hus op på 100% i sommerhalvåret.

Vælg den rigtige varmepumpe til boligens behov

I Danmark sælges både billige og dyre varmepumper, hvor kvaliteten kun reguleres med energimærkning.
Det eneste kvalitetsstempel du har at gå efter, er altså energimærket på pumpen og derfor kan det være meget vanskeligt, at beslutte hvilket mærke og model, der skal indkøbes.

De billigste varmepumper sælges i byggemarkeder og er typisk af mindre kendte mærker. De er produceret med formål at KØLE og ikke at varme.
Derfor er det ikke ret gode til at varme og den udvendige del fryser let til, når temperaturen kommer under -10 grader.

Det skal lige siges, at det bestemt ikke er underholdende, at mangle varme, når det er -10 grader udenfor.

Derfor anbefaler vi altid, at en varmepumpe vælges blandt de mærker, der garanterer frostfri udvendig del ned til -15 grader og gerne mere.
Placeres udedelen frit uden vindafskærmning omkring, kan vinden få temperaturen meget langt ned, så det er vigtigt at udedelen er konstrueret korrekt.

Panasonic laver bl.a. udgaver der kan klarer helt ned til -25 grader. LG er også godt med.

Topmodellen hos Panasonic ligger på omkring 25-28.000 alt efter hvor mange års garanti, der er inkluderet samt ekstraudstyr og leverandør.

Kapaciteten er også vigtig, specielt hvis varmepumpen er boligens primære varmekilde. Her bør du vælge ud fra dit nuværende behov + lidt ekstra.

Pumpernes kapacitet opgives i kW, så her skal du have fat i den store lommeregner og omregne din nuværende varmekildes forbrug i kW. Du kan dog være heldig, at det står på oliefyret, eller hvad du skifter fra. Læs i øvrigt om SCOP værdi her

Er boligen i 2 etager, skal du være opmærksom på, at det vi være meget svært for en varmepumpe, at opvarme begge etager.
Her er det muligt, at få en varmepumpe med dobbelt indedel, så der er en blæser på hver etage.

Med eller uden opvarmet brugsvand

Ønsker du en varmepumpe som primær varmekilde, er det ikke en traditionel luft til luft varmepumpe du skal se nærmere på, men derimod en luft til vand varmepumpe, hvor varmen udenfor bliver trukket ind i boligen og opmagasineret i en varmtvandsbeholder, for derefter at blive fordelt til radiator og badevand.

Luft til vand modellerne er langt dyrere og koster typisk over 50.000, men har du allerede solceller, vil du med denne type pumpe kunne opnå stort set uafhængighed – særligt hvis du også har batteri.

Du skal altså se på dit behov i kW og om det skal være en luft til luft eller luft til vand varmepumpe.
Vælg derefter høj kvalitet, gerne med 4-5 års garanti og en A+++ pumpe.

Læs også om Jordvarme her

Herudover er der en masse smarte features på de forskellige modeller f.eks. GSM modul, så du kan tænde og slukke via mobil, nanofiltrering osv.

Spar tid – Få 3 tilbud nu

Der findes en del forskellige ”Få 3 tilbud” services på internettet og på Varmepumpeområdet, kan du også få tilsendt 3 tilbud uden kontakt direkte til de forskellige firmaer, der afgiver tilbud.

Du sparer en masse tid og de tilbud du får, vil ofte være bedre end dem du finder på nettet, da alle der giver tilbud er klar over, at de er i hård konkurrence med andre om ordren.

Ja og du slipper for de ringer hele tiden for at spørge om du har valgt leverandør.

Derfor er en varmepumpe et godt valg

Teknologien er de sidste 3 år blevet udviklet kraftigt og det betyder de bedste luft til luft varmepumper i dag kan leverer over 5 kW varme ved tilførsel ag 1 kW.

I kontrast til et oliefyr, der leverer mindre end 1 kW varme pr. tilførte kW og el varme, der ligger på 1:1, ja så er der voldsomme besparelser at opnå på varmeudgifterne ved et skifte.

Des større hus og des dårligere isolering i boligen = des støre årlige besparelse.

Herudover er rigtig mange glade for muligheden for køling i sommermånederne.