Det behøver ikke at være besværligt at låne penge

nemt lånUanset hvor meget man tjener, og god man er til at spare op, kan alle få brug for et lån i ny og næ, og det kan der være mange forskellige årsager til – man har fundet drømmehuset, den gamle bil er gået i stykker, man har brug for en ny computer til studie eller arbejde, man har ikke råd til julegaverne og så videre, og så videre.

Grundene til at optage et lån er lige så alsidige og forskellige som mulighederne for at optage lån – der findes nemlig et utal af forskellige lånemuligheder, både gennem banken og gennem private og online låneudbydere. De mange muligheder og de mange fremmede termer kan få det til at virke besværligt og indviklet, men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet lidt fakta om, hvor let, hurtigt og overskueligt, det egentlig kan være at låne penge

Undersøg mulighederne

En af de vigtigste ting, når man gerne vil optage et lån, er at undersøge, hvilke muligheder der findes. Vil man gerne låne gennem banken til en forholdsvis lav rente, men hvor man er nødt til at stille sikkerhed i sin faste ejendom? Eller vil man låne til en højere rente, men derimod få et mere fleksibelt lån, som ingen spørger ind til, hvad skal bruges til?

Fordi der findes så mange forskellige muligheder, er det vigtigt at klarlægge, hvad ens behov er, hvor meget man vil låne, og hvor hurtigt man kan betale det af igen.

Læg et budget og hav styr på økonomien

En anden meget vigtig ting er at have styr på privatøkonomien, og den bedste og mest praktiske måde at få det, er ved at lægge et godt, gammeldags budget. Ved at have styr på, hvor meget man har i faste udgifter og indtægter hver måned, kan man bedre få et overblik over, hvor meget man reelt har brug for at låne samt lægge en plan over, hvor meget man har råd til at afbetale på lånet hver måned, så man kan få en fornemmelse af, hvor lang låneperioden bliver.

Vælg låneudbyder efter behov og økonomi

Når der er styr på økonomien, og markedets muligheder er undersøgt, er det på tide at vælge, om man skal låne penge gennem banken eller gennem en anden type låneudbyder. Der er fordele og ulemper ved begge dele, men hvis man ikke har så mange penge at gøre godt med, er det klart en fordel at vælge en type forbrugslån. Banken vil højst sandsynligt ikke godkende lånet, hvis de ikke kan se nok penge på bankkontoen, og hvis de ikke kan se fordelen i det, man har tænkt sig at bruge pengene til. En online låneudbyder, derimod, blander sig ikke i, hvad man bruger pengene på, og kigger ikke ens økonomiske historie efter i sømmene. Så længe man ikke er registreret i RKI og er fyldt 21 år, kan man få et lån online.

Derudover er der den fordel, at det er meget hurtigere og mere fleksibelt at låne online end gennem en bank. Eksempelvis findes der mobillån, som gør, at man kan låne penge vis mobiltelefonen, mens man er på farten. Læs mere om de smarte mobillån her.

Tjek renten på lånet

Inden du siger ja tak, hvad enten du låner i banken eller over internettet, er det utroligt vigtigt, at du tjekker, hvor meget renten lyder på. Ulempen ved at låne over internettet er ofte, at renten er noget højere end hos banken, hvilket betyder, at man i det lange løb kommer af med flere penge. Det er dog også muligt at finde online lån med en rimelig rente, og i modsætning til banken slipper man for at stille sikkerhed. Hvis man ved, at man kan betale lånet af rimelig hurtigt, betyder renten ikke det store, og det er derfor fint at tage et online lån.

No votes yet.
Please wait...