Lav dit eget armbånd

De fleste har på et eller andet tidspunkt haft lyst til at lave deres egne smykker. Men uden de rigtige værktøjer og smykkedele, er det de færreste der er kommet videre med idéen. Men nu har du mulighed for selv at designe dit eget unikke armbånd helt fra bunden af, så det passer præcist til din personlige stil, og med de rette værktøjer og teknikker. Hvad enten du går rundt med en lille designer – drøm gemt i maven, eller om du bare for fornøjelsens skyld skulle have lyst til at prøve noget nyt og spændende, så find din kreative side frem og sæt dit helt eget præg på et smykke som ingen andre har.

Princippet er ganske enkelt. Du udvælger en forhandler og så giver du dig god tid til at bladre igennem alle smykkedele, så du er sikker på at finde de helt rigtige. Du vælger alt selv, det gælder både rem, lås og naturligvis charms og andet pynt. Når du har fundet din rem og valgt dine charms, er du klar til at sætte det hele sammen ved hjælp af smykkelim, knytninger, snoninger osv. Uanset hvordan du bestemmer dig for at dit armbånd skal se ud, har du mulighed for at finde en vejledning og blive guidet hele vejen igennem. De forskellige vejledninger sørger for at du får brugt de helt rigtige teknikker, til at designe netop dit armbånd og på den måde opnå det bedste resultat.

Det store udvalg af smykkedele og kombinationer er næsten uendeligt, så du kan være helt sikker på at finde frem til et design der matcher dig og din stil.

Lidt om materialevalg til dit smykke

Almindeligvis er vi vant til at få valget mellem guld- eller sølvkæde, og så et eller flere vedhæng. Sådan fremstår idéen om eget smykkedesign slet ikke mere. Nu er udvalget blevet udvidet endnu mere. Er dit udtryk mest råt og dramatisk, eller er du den mere pralske og opsigtsvækkende type med hang til masser af farver, eller er du bare helt simpel og mere underspillet i dit look, så finder du med garanti frem til noget der passer til din smag og til enhver lejlighed.

Læder og skind i sort, hvid, grå eller en flot jordfarve, endda faldskærmsline sammensat af alle regnbuens farver, bredt med et hav af remme viklet rundt eller helt smalt med kun et par stykker, eller noget lige midt imellem. Bunkevis af perler, krystaller og sten, helt simple charms, charms med vedhæng, sort, sølv eller forgyldt – du kan også designe et helt unikt armbåndsur med det bredde udvalg af urskiver, og kombinere det med andre charms og rem. Det er dig der bestemmer. Får du hen ad vejen lyst til at ændre dit armbånd, har du altid en mulighed for at skifte remmen ud alt efter hvilket humør du lige er i, og du kan også altid skifte de enkelte charms ud med nye – fjern og tilføj alle dele som du vil. Begrænsningerne er meget få her, så du kan få det lige som du har lyst til. Det er kun din egen fantasi der sætter grænser.

Skulle du som tidligere nævnt være det mindste i tvivl om hvordan du laver dit smykke eller står du og mangler et par idéer til hvordan dit armbånd kunne se ud, så er der altid hjælp at hente. Du finder både gode og ligetil vejledninger med step by step billedbeskrivelser der illustrerer teknikkerne til hvordan du limer, knytter og samler det hele del for del, og lister over hvilke materialer du skal bruge for at lave alt på dit armbånd fra start til slut hos forhandleren, og inspiration til hvordan du på bedste vis finder frem til netop det udtryk du har. På den måde kan du være helt tryg ved at ende ud med at få et perfekt og lige så professionelt resultat, som det du måske havde en forestilling om inden du gik i gang.

Hvis du tænker at det da er meget mere ukompliceret og lettere bare at gå ind i en forretning og finde de smykker du gerne vil have, i forhold til at bruge tid på at lave dine egne kun med den ene fordel at de er unikke, så ligger der faktisk mange flere ubevidste fordele i det at have designet og lavet noget selv. Der ligger en vis glæde gemt i at have skabt noget selv, og det giver samtidig en smule mere selvtillid at du lærer at lave noget nyt, og at du laver det lige så godt som havde du købt det ude i en forretning. Så uanset om du er helt ny i faget, eller om du er lidt mere erfaren og har prøvet det et par gange før, så hold dig ikke tilbage. Det er nemt, hurtigt og sjovt, og let tilgængeligt for alle at lære.

No votes yet.
Please wait...