Giv boligen et nyt moderne look

gulvslibningNår man har boet i den samme bolig i mange år, ser man nærmest ikke, hvordan der ser ud mere. Man har set de samme ting så ofte og tænker slet ikke over, at det hele måske er begyndt at se lidt slidt og trist ud med årene. Gulvets træ er blevet helt gråligt og ser kronisk snavset ud på grund af alle de pletter, der er kommet til hen ad vejen. Tænk hvis gulvet fik en afslibning! Så ville din bolig slet ikke være til at kende igen. Måske kunne det føre til, at du også fik energi til at male væggene i en ny farve og købe nye puder til sofaen og gardiner til køkkenet i friske livlige farver. Din bolig ville få nyt liv!

Kig dig omkring!

Man luller sig hurtigt ind i hverdagen, hvor man slet ikke ser sine omgivelser. Men prøv at sætte dig ned i din stue, spisestue eller køkken og kig på, hvordan der egentlig ser ud. Hvordan har vægmalingen det? Hvornår har du sidst skiftet gardiner for ikke at tale om sofaens falmede puder, der er ved at miste faconen. Hvordan ser gulvet ud? Du går på det hver dag men bemærker det ikke. Ser ikke pletterne efter mange års brug. Det ville i den grad lette atmosfæren i dit hjem, hvis du friskede det op. Gulvet spiller en afgørende rolle for, hvordan en bolig opfattes.

Du kan gøre det selv

Det behøver ikke være så bekostelig en affære at få sit gulv slebet. Du kan nemlig gøre det selv, hvis du har lidt håndelag for praktisk arbejde. Du kan naturligvis også få en professionel gulvslibervirksomhed til at stå for opgaven. Det er naturligvis det letteste for dig, men koster selvfølgelig lidt mere. Har du ikke et praktisk håndelag kan det dog være en langt bedre – og billigere – løsning end, hvis du kommer til at ødelægge gulvet i slibeprocessen.

Tøm ud og sorter

Vil du selv stå for det, skal du have for øje, at det er en støvet og larmende proces. Det betyder, at du kommer til at bruge tid på at tømme de rum, hvor du skal slibe gulvet samt på at dække grundigt af ind til de andre rum. Hvis du har boet i huset i mange år, kan det være en givende proces at tømme rummene og samtidigt få sorteret ud i alle dine ting. Måske finder du ud af, at du ikke ønsker at få det hele ind i rummene igen. Dermed skaber du plads og luft i dine rum.

Lej først værktøj når du er klar

Alt det værktøj og de maskiner du skal bruge til at slibe dine gulve, kan du leje i næsten ethvert byggemarked eller hos en professionel gilvsliber. Nogle farvehandlere ligger også inde med udstyret. Men husk at gøre rummet eller rummene klar, inden du lejer udstyret. Det koster jo, fra du henter det, så det er dumt at betale for det, mens du går og tømmer rum og dækker af. Du kan spørge i byggemarkedet, hvilke maskiner og andet værktøj, du får brug for under afslibningen. Det er vigtigt, at du også forhører dig om, hvilke typer af slibepapir du skal bruge og i hvilken rækkefølge.

Efterbehandling af gulvene

Når du er færdig med at slibe, skal du til at behandle gulvene, så de kan klare at blive brugt og holde sig pæne mange år frem. Det er her du skal beslutte, hvor lyse du ønsker gulvene. Om de skal være naturlige i farven eller nærme sig det hvide. Overvej i samme omgang, om du vil male væggene og, hvilken farve de i så fald skal have. Skal de være hvide, kan helt hvidlige gulve blive lidt ferske, hvis ikke du spæder op med andre farver på møbler og tilbehør.

No votes yet.
Please wait...