Fri data mobilabonnement

Det er ved at være ret længe siden Telia kom med et Fri / fri abonnement – Tror vi er helt til bage til år 1999 og det var helt vildt dengang – tænk sig at tilbyde fri tale og data til en så lav pris på kun 499 pr. måned.

I dag er billigste Fri tale / Fri data helt nede på 150 kroner.

Der er sket enormt meget på telemarkedet siden Telia i begyndelsen af 00èrne var first mover og ikke mindst på dataområdet, men naturligvis også på hardware området.

Dengang var en mobil jo ikke egnet til at surfe på nettet, skærmen var på en eller to linjer og i sort/grå.
Der røg med andre ord ikke meget data igennem den vej – det var kun sms og mms beskeder.

Det er derfor i dag yderst imponerende, at priserne kan være SÅ lave og teknologien er SÅ voldsomt forbedret.

Det er jo en kæmpe forskel i hastigheden da vi gik fra 2G til 4G og nu 5G, dem der har været med husker sikkert godt når man sendte en sms og man skulle VENTE på den blev sendt.

Hvor får du mest Fri data pr. krone i dag

Fri data burde jo i praksis betyde 100% frit forbrug, men det gør det nu ikke. Mobilselskaberne har opfundet et begreb de kalder ”fair use grænse” og sat den til 1.000 GB pr. måned.

Udgangspunktet er, at de stadigvæk kan kalde det Fri data, selv om det ikke er det og indskrive en max grænse i deres vilkår, så de ikke taber penge, hvis en enkelt abonnent går data-amok.

Det helt nye mobilselskab Flexxi har dog ændret deres Fair use grænse til hele 2.000 GB og 3 mobil er med på konceptet (nok ikke underligt, da de ejer det nye flexxi).

Du skal med andre ord i dag se både på prisen for abonnementet og på hvilken ”Fair use” grænse mobilselskabet har, når du sammenligner mobilabonnementer med fri data.

For langt de fleste er fair use grænse dog komplet ligegyldig – Det er altså ganske få, der bruger 1 TB data på en måned (næste umuligt)

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...