Den store garderobe lever – og du kan selv bygge den

Mange drømmer om en stor garderobe. De fleste af os har set amerikanske filmer der de har walk in clouets og det virker bare som en ufatteligt praktisk og overskuelig garderobeløsning. Dette indtryk er kun blevet forstærket af modeinfluencere på YouTube og Instagram, men du kan faktisk få det hjemme hos dig selv. Et walk-in closet er en praktisk løsning og du kan selv lave den. Her kan du læse mere om hvordan! 

Få inspiration til walk-in closet

Der er meget inspiration at hente til lækre walk in closets på Instagram og Pinterest. Der er mange forskellige teorier om hvordan man bedst kan indrette et walk in closet og hvordan man skal sortere sit tøj, sko og accessories. Hvis man følger for eksempel taskeblogs på YouTube, kan man se at der tit er tænkt ind plads til at taskerne kan stå oprejst for at de skal lagres optimalt. Det er nemlig bedst for dyre tasker at stå oprejst, enten fremme eller i sin dustbag og gerne fyldt med en spesiallavet pude der skal hjælpe den med at holde formen.

Når det er sagt, både når der kommer til tasker og tøj, skal du tænke på lys. Der skal ikke være direkte sollys i dit walk in closet. Det kan have en uheldig effekt på både dit tøj og dine accessories efter som solen falmer tekstiler og læder ret hurtigt. Det er selvfølgelig rart med et vindue, men her skal du tænke på at der skal være muligt at trække gardiner for – eller du skal have mulighed for at sætte UV-folie på vinduerne for at sikre dig at de skadelige UV-stråler ikke ødelægger dine ting.

I dag kan du hente god inspiration næsten overalt. Få inspiration til dit walk in-closet her og få gode ideer til smart løsninger. Der er mange måder at indrette et walk in-closet på og du kan lave det ret personligt og finde smarte løsninger på organisering og på æstetisk fremtoning. Der findes faktisk næsten ingen begrænsninger hvis du har et værelse eller har bygget et værelse der egner sig til denne form for garderobeløsning. Et walk in-closet er j hovedsageligt populært fordi det giver dig muligheden til at kuratere dit tøj og outfits på en anden måde end hvis du bare har det gemt væk i et skab. Du får fuld oversigt over hvad du egentlig har og dermed kan du også nemmere træffe gode valg.Du er heller ikke ligesåmget i faresonen for at købe unødvendige ting når du er ude at shoppe, fordi du ved hvad du har. Gå til kitchn.dk for at se gode og praktiske løsninger. Lad os nu se lidt nærmere på hvad du skal gøre med dit tøj inden du går i fuld krig med garderobeløsningen.

Få styr på garderoben

Det er relevant at få styr på garderoben inden du begynder at planlægge selve løsningen, fordi den skal skræddersyes til det du allerede har og gøre plads til enkelte nye erobringer. Der er jo ikke sådan at man stopper helt med at shoppe bare fordi man har et walk in closet, men chancen er mindre for dårlige og undødvendige køb, og når man har oversigt kan man også nemmere vide hvad der vil passe med hvad – dette kan man have i baghovedet når man er ude at handle. Så laver man heller ikke lige så mange bomkøb. Mange ved ikke hvad de har og det er den største fejl. Hvis du ikke ved hvad du har ved du heller ikke hvad du laver walk in-closet til. Derfor skal du have styr på garderoben først.

Sådan går du frem. Først skal du sortere alt dit tøj i forskellige bunker. Så skal du gå gennem hver enkelt bunke og se hvor meget du rent faktisk bruger. En god hovedregel er at give alt du ikke har brugt indenfor et år til genbrug, alt der er ødelagt skal smides til genvinding og resten skal du vurdere alt efter hvor meget andet det passer til.

En garderobe skal faktisk være en helhed og ikke en masse enkeltstående stykker tøj. Det er her mange misforstår og gør fejl, de tænker ikke garderoben som helhed når de sætter sammen hverken outfits eller køber nye ting, men ser p hver ting i sig selv. Det er ikke sådan man får en Capsule wardrobe, som jo er rigtig meget i vinden lige nu.

Når du har kvittet dig med alt du ikke bruger og alt du ikke kommer til at bruge, ved du hvad du har og kan gå i gang med at planlægge selve garderobeløsningen. Hvis du bare har få kjoler og skjorter så er der jo ingen pointe i at have masser af plads til hængende tøj og omvendt. Sørg for at få plads til præcis det du har og gør lidt rum for udvidelse. Hvis du vokser dig ud af walk in-closetet så er det måske på tide at kigge på alt sit tøj igen og lave en ny vurdering.

Besøg også: Mandemand.dk

No votes yet.
Please wait...